אוביטרל

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

15/11/2012 | 21:04 | מאת: מאי

דר' גבע שלום רב! אני מאוד מחשיבה את דעתך.. יצא לי לא אחת לראותך בתוכנית "רופאים בע"מ" ומאוד התרשמתי מנסיונך, מקצועיותך וכנותך. אני נכנסת כעת לסבב טיפול שני של IVF . עליי לציין כי מבצעת ע"ב מחזור טבעי (למעט אוביטרל וקרינון). הרופא שלי טוען כי לא ניתן ,לבצע שאיבה ללא אוביטרל.. שאלותיי: 1. המדובר בזריקה של 250 מק"ג הנלקחת מידי חודש . כל ניסיון חודשי זה זריקת אוביטרל. האם להזריק אוביטרל לגוף כל חודש (בהנחה ולא צלח הטיפול) חודש אחר חודש (כמס' הניסיונות..) 6-7-8 חודשים... האם זה לא מזיק לגוף? האם זה לא מסרטן? 2. כפי שציינתי, מבצעת רק ע"ב ביוץ טבעי, אך אין ברירה ונאלצת להשתמש באוביטרל. האם ניתן לבצע שאיבה חודש אחרי חודש אחרי חודש ללא הפסקה? אחרי כמה חודשים מומלץ לאפשר לגוף מנוחה ? תודה רבה מראש על התגובה דר' גבע היקר!

17/11/2012 | 07:20 | מאת: ד"ר אלי גבע

מאי שלומות, ראשית, הנני מצטרף לדעתו של הרופא המטפל מאחר וזריקת האוביטרל מכילה את הורמון ההריון hCG אשר אחראי לשני מאורעות חשובים המאפשרים את שאיבת הביצית: הבשלתה של הביצית ותהליך הביוץ. כמו כן, עד כה לא תואר כל מתאם אפשרי בין התכשיר למחלת סרטן כלשהי. מאחר והטיפול הינו במחזור טיבעי ניתן לבצע את ההליך חודש אחר חודש. עקרונית, "ההפסקה" אותה הינך מתארת הינה אופינית למחזורי טיפול עם גירוי יתר שחלתי. ברם, במידה והינך חשה כי הטיפול גורם לך לחרדה, מתח, לחץ, פגיעה בתפקוד וכד' יש בהחלט מקום להפסקת הטיפול עד שתחושי שהינך מעונינת לשוב לטיפולים. תודות ובהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות