החזרת עוברים מוקפאים לאחר 13 שנים

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

13/01/2012 | 08:36 | מאת: אבי

לפני 14 שנים עברנו 6 טיפולי IVF כאשר בטיפול האחרון נולדו לנו תאומים . התאומים נולדו בשבוע 31 כאשר הבן נולד במשקל 1250 והבת 770 עם הרבה בעיות .....לאחר 5-6 שנים מורכבות המצב התייצב וברוך השם כיום שניהם בריאים .במעבדה נשארו לנו 3עוברים מוקפאים ואנו שוקלים להחזירם . כיום אני בן 42 ואישתי בת 40. השאלות שלנו באות ממקום של טראומה וחשש גדול. 1.לפי ניסיונך האם יש מקרים דומים למקרה שלנו שהייתה הצלחה בהחזרת העוברים לאחר שנים רבות של הקפאת עוברים? 2.יכול להיות שהעוברים שהחזרנו בזמנו היו באיכות גבולית דבר שהשפיעה על ההריון ועל לידת הילדים והבעיות שהיו ? מה ההשלכות שיכולות להיות על העוברים המוקפאים ? 3.האם במעבדה טרם ההחזרה יכולים לדעת האם האוברים פגועים ואז לקבל החלטה אם להחזיר או לא ? 4. כמה עוברים היית ממליץ להחזיר כרגע ? (היינו רוצים עוד ילד אחד)

14/01/2012 | 08:42 | מאת: ד"ר אלי גבע

אבי שלומות, צר לי לקרוא את אשר עברתם וברצוני לאחל לכם בריאות שלמה. 1. בהחלט כן. 2. למיטב ידיעתי לא. לא ידועה השלכה רפואית על עוברים שהופשרו גם לאחר שנים רבות. 3. לא. אין אפשרות לחיזוי בשלב כה צעיר לחיי העובר. 4. שני עוברים ראויים. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות