לד"ר הירש, תשובתך חשובה לי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/04/2007 | 22:14 | מאת: דינה

אני בת 44 נשואה + ילדים גדולים. בשנה האחרונה סובלת ממצב רוח עכור. בעבודתי לחוץ כל הזמן. הזוגיות ממש לא משהו (בעלי מרגיז אותי רוב הזמן והאוירה בבית היא אווירה של שקט מעיק). בנוסף הבריאות שלי אף פעם לא היתה משהו וכמובן שגם עכשיו לא. אני מרגישה מן עייפות מכל החיים, אני אדם מאוד נותן ונמאס לי כבר לתת ולתת ואני מרגישה עייפות ושחיקה קשה. קשה לי לקרוא למצב דיכאון, כי לפני 6 שנים הייתי חולה עם סחרחורות קשות מס' חודשים וכשהתחלתי להחלים - נכנסתי למצב של דיכאון שכלל חוסר תאבון מוחלט, כל העולם היה נראה לי שחור. אז קיבלתי סרוקסט 20 מ"ג ביום, ותוך שבועים שלושה מצב רוחי השתפר עד כדי אופוריה. אחרי ארבעה חודשים של סרוקסט -הפסקתי באופן הדרגתי והייתי בסדר. (היו לי תופעות לוואי של חוסר שינה ועוד). עכשיו אני במצב של חוסר חשק לעשות דברים. למשל חוסר חשק לנגן, חוסר חשק לקרוא, חוסר חשק לעשות ספורט, אם אני צריכה לארח וכד', זה מכניס אותי ללחץ כי לא בא לי לארח. אני מרגישה חוסר אנרגיה שבא בגלל מצב רוח ירוד. התאבון בסדר. הדבר היחיד שבא לי לעשות הוא לצפות בטלויזיה (כמה פאטטי). שאלתי: האם במצב כזה היית ממליץ לקחת 10 מ"ג מכדור מהמשפחה של הסרוקסט (ציפרמיל וכד')? (הכוונה היא לקחת מינון מינימלי שישפר את מצב הרוח שלי). כי התחושה שלי היא תחושה של החמצת זמן יקר, שאין לי חשק לעשות דברים ושאני סתם מבזבזת את זמני בצפיה בטלויזיה. זה מרגיז אותי ואין לי חשק לעשות מעבר לכך. מודה מאוד על תשומת הלב.

18/04/2007 | 23:32 | מאת:

לדינה לפי זיכרוני עניתי לך לפני מספר ימים תשובה מלאה, בכל אופן התופעות שאת מתארת עלולות להתאים לדיכאון וכדאי להגיע לרופא לאבחון וטיפול, אכן באמת חבל על הזמן ועדיף להתחיל בטיפול ולא לחכות. כל טוב דר' גיורא הידש