נושא : השפעת פריזמה לאחר הפסקת השימוש בו

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/03/2007 | 10:04 | מאת: חיים

לפני למעלה מארבע שנים התחלתי להשתמש בפריזמה הטענות המרכזיות שלי לרופא היו חוסר ריכוז ובילבול.לאחר כשנתיים הפסקתי לקחת את הכדור. 4 חדשים לאחר הפסקת הכדור קבלתי התקף דיכאון קשה (שלא חויתי מעולם כדוגמתו ) בלית ברירה חזרתי לקחת את הכדור למשך כחצי שנה (במינון נמוך יותר) ואז שוב הפסקתי. כיום אני שנה וחצי ללא הכדור ויש לי כל מיני תופעות שלא היו חלק מהמצב שלי לפני שהתחלתי לקחת את התרופה. התופעה שהכי מפריעה לי ומדאיגה אותי ןבגללה פניתי לעזרתכם היא שאני עדיין סובל מחלומות משונים בלילה (החלומות התחילו עם התחלת הטיפול בפריזמה והרופא אמר שזו תופעת לוואי נפוצה של התרופה. החלומות הפסיקו להפריע לי לשגרת היומיום כאשר העליתי את המינון של התרופה -אם כי עדיין החלומות היו משונים, וחזרו להפריע עם הירידה במינון). כיום, שנה וחצי לאחר שהפסקתי להשתמש בתרופה החלומות המשונים לא נפסקו .בכל בקר מחדש ובמהלך היום עולים לי "פלאשבקים" מהחלום שגורמים לי הרגשות קשות .אני ממש מרגיש שהשתגעתי.פניתי לפסיכיאטר אך לא היה לו פתרון לתופעה כך שאני אובד עצות. אנא ייעצו לי מה לעשות בנידון או הפנו אותי לגורם המטפל בבעיות מן הסוג הזה. תודה

02/03/2007 | 19:53 | מאת:

לחיים אכן לא מתקבל על הדעת ששנה וחצי אחרי סיום הטיפול עם פריזמה עדיין הפריזמה הוא הגורם לחלומות המשונים. איני מכיר טיפול ספציפי לדברים שתיארת או רופא המומחה לכך, לדעתי אולי אפשר לנסות מספר ימים כדורים לשינה אשר עשויים לשפר את המצב, תנסה ותראה שבת שלום, דר' גיורא הידש