בקשת דעה מד"ר הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/02/2007 | 13:35 | מאת: בועז

שלום ד"ר הידש.אני בן 25 וסובל שנים רבות(כבר מגיל הילדות-נערות)מחרדה חברתית אך לא בעוצמה משתקת(לא מדובר בהסתגרות בבית).אני בחור עובד,למדתי במסגרות אך תמיד ליוותה אותי בעיה של חוסר נוחות בחברה,עצבנות כללית,מצב רוח ירוד,אי שקט פנימי מלווה בדפיקות לב,תחושת חוסר אוויר,רעד ברגליים שאני מדבר עם מישהו או במיוחד עם מישהי. כנראה שהתחושות הללו נובעות מכך שהחרדה החברתית הקלה הרסה לי את מצב הרוח גם. בנוסף,עברתי טיפול פסיכולוגי ללא הצלחה ולא הסכמתי לקבל בעזרה תרופתית-פסיכיאטרית. לאחרונה,רופא המשפחה הסביר לי שיצאה תרופת מירשם חדשה בשם REMOTIV שמיועדת לטיפול בדכאון קל עד בינוני כולל חרדה ואי שקט שיכולה לפתור לי את הבעיה שלי.הוא גם הסביר לי שהתרופה עובדת על המעביר העצבי סרטונין שכמות קטנה שלו במח היא הגורם גם לחרדה חברתית וגם לדכאון. כיון שהתרופה היא עדינה וממועטת תופעות לוואי החלטתי לנסותה בתקווה גדולה שכאן יהיה סוף למצב שלי וממנה תגיע הישועה. אני לוקח את התרופה כבר 8 שבועות ולצערי לא נראה שיפור לשביעות רצוני(יש אולי מעט מעט שיפור).אני לוקח את התרופה במינון מלא של 2 כדורים. חזרתי לרופא והוא אמר שאנשים שיש להם דכאון או חרדה כמה חודשים או שנה התרופה תוך שבועיים-שלושה עוזרת.אבל לאנשים עם מצב עמיד שנים כמו שלי,יש להמתין אפילו 3-4 חודשים כי "גם את רומא לא בנו ביום אחד".האם יש טעם בדבריו או שחבל על הזמן? תודה רבה.

28/02/2007 | 01:18 | מאת:

לבועז הרמוטיב טובה לדיכאון ופחות יעילה לחרדות למרות שיש לה השפעה, כיוון שהרמוטיב החל להשפיע עליך אז אולי כדאי לחכות, יש גם הגיון במה שהרופא אמר. מצד שני יתכן שהתרופה לא תהיה ממש יעילה אלא רק הקלה חלקית. הבעיה היא תמיד עם מצבי ביניים, כאשר תרופה עוזרת אבל לא פותרת את כל הבעיה, אז תמיד קשה להחליט. כיוון שאינך מעוניין לעבור לתרופות אז אולי בכל זאת כדאי להמשיך עם הרמוטיב. כל טוב דר' גיורא הידש