החלפת תרופה !!!

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/02/2007 | 15:28 | מאת: רן

לדר' גיורא הידש שלום רב !!! אני סובל מדיכאון מגורי כבר מספר שנים (10 ) , כיום מטופל בפלוטין אשר משפר את תיפקודי הכללי , למעט תופעות לואי שהן אני סובל בעקבות השימוש בכדור ( 20 מג" ) ליום, כמו כן אני סובל מחרדות יומיות אשר גורמות לי ללחץ בבית החזה כמו כאביים בלב הרגשה מפחידהשאיתה למדתי לחיות ולא לפחד ממנה , בחרדות אני מטפל ב כ 30 מג, אסיוול כל לילה כדי להשיג רגיעה ( בעבר השתמשתי גם ב כ 3 כדורי לוריון כחלופה ) , יש לציין שאני סובל מתופעות לוואיי של הפלוטין שהן קבועות והן יובש בפה , לחץ תכוף במתן שתן , ובעיות של הירדמות ואיכות השינה , אציין שניסתי אתכל נוגדי הדיכאון החדישים ממשפחת ssri וכן snri , ומאף אחת מן התרופות הנל" לא קיבלתי משוב חיובי ביחס לשיפור התפקוד כמו עם הפלוטין ולכן אני מוכן לסבול את תופעות הלוואי , שאלותי הן : 1)האם ישנה אפשרות לנסות ולהיגמל מן כדורי האסיוול עי " החלפתה בכדור ששמעתי שהוא עוזר וחדיש יותר בשם buspirone לטיפןל בחרדות ? 2)האם יתכן הדבר שהתרופות ממשפחת snri פשוט לא מתיאמות לי מבחינה טיפולית מאחר והשתמשתי ב : אפקסור, אנדרונקס , וסבלתי מכאביי ראש מאוד חזקים ולכן נאלצתי להפסיק את הטיפול בהן - רציתי לדעת האם אשתמש ב "סימבלתה" יתכנו גם תופעות אלו וזאת במידה ואשקול להפסיק את השימוש בפלוטין ? 3)האם בהמשך אולי כאשר הרגיש יותר טוב כי אני כרגע מתחיל לעסוק גם בפעילות ספורטבית וכבר חל שיפור וירדתי כ 15 קג" ממשקלי האם אוכל לשדרג את כדור הפלוטין לרומטיב ( מה דעתך עליו ) , כי הבנתי שהוא בעצם לפי מה שקראתי פועל כמו ssri + snri זאת אומרת הן על הסרוטנין והן על "נורופראנין" ( אני לא זוכר את השם במדיוק ) ואז אסבול מן התפעות של snri - דעתך ? אודה לתשובותיך מראש !!! בברכה חמה רן !!!

17/02/2007 | 20:40 | מאת:

לרן אם הפלוטין מתאימה ואפילו באופן חלקי הייתי נזהר מלהחליף אותה, לעתים יש מקום לעלות במינון לשני כדורים ביום ולהגביר את ההשפעה. יתכן שהצימבלטה תעזור ללא תופעות לוואי כי ללכל תרופה עלולות להיות תופעות לוואי שונות אצלך. אין מחקרים על השילוב של בוספירון ופלוטין ששתיהן נוגדות דיכאון לכן איני ממליץ על שילוב זה למרות שישנם רופאים שמשתמשים בכך. אפשר לחשוב על פרומטזין כמוריד חרדה ואינו ממכר כדי להוריד את מינון הווליום. לכן האפשרויות הן או לעלות במינון של הפלוטין, או להוסיף מייצב מצב רוח אשר מעלה את השפעת נוגד הדיכאון, כאן באים בחשבון ליטיום ודפלפט ולמיקטל. שבוע טוב דר' גיורא הידש