השלכה או העברה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/02/2007 | 17:41 | מאת: מאיה

לד"ר הידש שלום אני עברתי לפני כ- 20 שנה התעללות מינית מצד אחד מבני משפחתי, אך רק עכשו פניתי לטיפול בכך (עד עתה חייתי בהכחשה גמורה). כחודשיים לאחר תחילת הטיפול ראיתי את המטפל שלי עושה לי את אותם המעשים שעשו בי לפני 20 שנה. סיפרתי לו על כך. הוא אמר שאני עושה "העברה" ושהוא מודאג מכך שזה קורה כבר בשלב כ"כ מוקדם בטיפול. האםאתה יכול להסביר לי מה ההבדל בין ההעברה להשלכה? מה מדאיג אותו? הרי בטיפול צריך לספר את כל האמת, גם אם היא לא כ"כ נעימה. נכון?כל עיניין האונס מאד קשה לי והוא נתן לי בנוסף לזה גם כדורים: קולנקס ואפקסור. וזה כדי להקל על ההתמודדדות אבל בינתיים אני לא מרגישה שיפור, חוץ מרצון לישון כל הזמן.

07/02/2007 | 21:39 | מאת:

למאיה העברה והשלכה הם שני דברים שונים. השלכה היא כאשר אנחנו מייחסים רגשות שלנו לאחרים. כלומר אם משהו שונא את האחר אבל אומר - הוא בטח שונא אותי. כלומר שמים על האחר את הרגשות שלא נעים לנו איתם. העברה היא העברה של דפוסי התנהגות מהעבר להווה. כלומר, מי שרגיל שאביו או אמו תמיד כועסים עליו הוא יחשוב שגם המטפל כועס עליו. אני חושב שהמטפל התכוון שהוא דואג כיוון שעדיין הקשר הטיפולי לא מספיק מבוסס וכבר נכנסת לתכנים הקשים. אני מקווה שגם הטיפול וגם הטיפול התרופתי יקלו עליך במהירות, את מתמודדת עם תכנים כבדים. כל טוב דר' גיורא הידש