ממש ממש חייב עזרה!!!

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/01/2007 | 16:57 | מאת: אורן

שלום דוקטור הידש מה שלומך? אני ממש חייב את עזרתך בעניין. אני נוטל סרוקסט ככדור חצי ליום והמצב היה נפלא עד לפני שבוע שבו קרו המון דברים: קילקלתי את קיבתי והייתי צריך לקחת אומפרדקס ומודל כדי להעביר את הקלקול לאחר כמה ימים אבי קיבל אירוע לב והוא מאושפז בבית החולים אני מאוד רגיש וחזרו לי תסמיני החרדה הבחילות הקיבה העצבנית העייפות רעד בידיים חוסר הריכוז סחרחורות פעימות לב מואצות הדיכאון התחושה שהנה אני הולך להתאשפז והנה אני נכה ומוגבל ובקושי מצליח לעשות דברים (אצלי המצב הוא מצב חרדתי קבוע ולא התקפים) קושי בשינה חוסר תיאבון אני ממש לא יודע מה לעשות האם הסרוקסט הפסיק להשפיע? האם הוא יחזור להשפיע? מה אני יכול לעשות כדי להקל על המצב שלי אני ממש חייב עזרה אם אני אחליף תרופה אין ביטחון שהיא תעזור יותר מהסרוקסט האם הסרוקסט צריך להשפיע בחזרה תוך מספר שבועות או שזהו עכשיו יהיו לי חודשים של סבל כמו בבר?

29/01/2007 | 23:32 | מאת: יאיר

היי אני כותב אליך ממקום דומה ולא מתחום הרפואי,אני סובל המון שנים עם טיפול תרופתי . אני משתמש גם בכדורי הרגעה לימים "רעים" הכדורים (סרוקסט)לא "מחסלים" או מנתקים אותנו ממה שקורה ומה שכתבת על אביך יכול להכניס כל אדם שלא ידע קודם לחרדות, זה לא אומר שהכדור הפסיק להשפיע (מה פתאום עכשיו)פשוט קרה דבר קשה ואתה מגיב אולי נורמלי,"אצלך" בגלל הרגישות זו אולי אזעקה הנה הכדור לא עוזר ואולי צריך להחליפו. אני לא חושב שהכדור הפסיק להשפיע אולי להוסיף מינון או חיזוק של כדורי הרגעה לשיקול הרופא. אל תפליג עם המחשבות לסוף הדרך כי זו "רק" חרדה ורק בגללה אתה חושב ומרחיק ככה תרגיש טוב מגיע לך

29/01/2007 | 23:42 | מאת: עודד

אני סובל מבעיה כמו שלך של מחשבות מטרידות שהגיע סוף העולם עם המון חרדות שמתבטא עם הרבה סימפומים. מנסיוני כדאי לך לקחת חצי כדור שניתן גם למצוץ אותו בשם xanagis . הוא מחולל פלאים ואתה יכול להמשיך לתפקד כרגיל . אך אם אתה נוטל את 2 סוגי הכדורים הללו של הקיבה אני מציע שתתייעץ עם הרופא על נושא המינון. אני לדוגמא לוקח חצי כדור בין פעמיים לשלוש בשבוע. ומשתמש גם בפרחי באך קבוע 3 פעמים ביום שזה מאוד עוזר לי . אני כרגע נמצא עם בעיה מאוד זהה לשלך כי אני גם לוקח את 2 סוגי הכדורים האלה של הקיבה הלכתי למומחה בגסטרו והוא טוען שהבעיות האלו הופיעו אצלנו עקב החרדות , אין ממש קשר להרגלי האכילה. בנוסף אני מציע לך לצאת כשלוש פעמים בשבוע להליכה רגלית בשעות הערב באזור מגוריך זה מפיג ומשחרר ממתחים ומנקה את הגוף מרעלים. הייתי גם מציע לך לפנות לרופא המשפחה לטיפול אצל פסיכולוג זה אנונימי ומאוד דיסקרטי וזה ממש לא בושה (אני טרם הלכתי לטיפול) . בכל מצב אחרי בירורים עם כמה חברים שהם אנשי מקצוע הבנתי שחרדה זה דבר זמני והיא עוברת עם הזמן . שיהיה בהצלחה!

30/01/2007 | 02:42 | מאת:

לאורן מתקבל על הדעת שהסרוקסט בסדר והוא משפיע, אבל האירועים שאתה עובר גם כן משפיעים על מצב הנפשי ולכן ישנה התגברות של החרדות. נקווה שהדברים יסתדרו וגם החרדות יפחתו. בינתיים אפשר לעלות בסרוקסט (לא חייבים), אבל חשוב להוסיף תרופה נוגדת חרדה מהסוג של וואבן או לוריוון תרופה שיכולה להקל ולעזור ללך לעבור את התקופה הקשה. חשוב שתישן טוב, שינה טובה עוזרת לתפקוד במשך היום. בנוסף תמשיך עם התרופות לקיבה. כל טוב דר' גיורא הידש