ציפרלקס ולחצים בראש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/01/2007 | 13:44 | מאת: ג.

שלום דר' הידש, אני סובלת כשנתיים מלחצים בראש, כאשר לפעמים באמצע היום אני מרגישה שאני כמעט נופלת מראב לחץ בראש. אני לוקחת וואבן וזה מעט עוזר לי. לפני שנה בערך קיבלתי מהפסיכיאטר שלי מרשם לציפרלקס (10מג). ניסיתי לקחת אבל זה לא כל כך עזר - מה גם זה גרם לי להרגיש לא נח - הכוונה הרגשתי גלי חום בגוף וגם הייתי בלילה עירנית מאוד. מאז הלכתי גם לנוריולוג בגלל כאבי ראש תכופים. הכאבי ראש עברו אבל, הלחץ בראש לא חלף. הרופא נתן לי השבוע ציפרלקס. שאלתי: האם יש טעם לנסות שוב את התרופה ? האם באותו מינון? תודה

15/01/2007 | 14:33 | מאת: shay eyal נטורופט

שלום ג אני יודע שזה לא הפורום שאני משתייך איליו אבל לא יכולתי שלא להתייחס ולתרום מעט ממה שאני יודע . קוראים לי שי ואני נטורופט . העצה שלי אלייך ג כיצד להתגבר על הלחץ הכאבי ראש היא כזאת: א. בכל יום תרגלי תרגילי נשימה עמוקה בשכיבה על הגב שימי יד על הבטן ותכניסי אויר כך שהבטן שלך תתנפח כמו בלון ולאחר מכן תוציאי אויר . המטרה היא שהנשימה תעשה ללא מאמץ . אחד מה סיסות לכאבי ראש לחץ ולחצים בראש הוא חוסר חמצן לאזור הראש כל תא מתאי הגוף צריך חמצן כדי להתקיים . ב. הדבר השני שהייתי ממליץ לך לעשות הוא בכל יום לצאת החוצה ולבצע סוג שפעילות גופנית בחוץ הליכה ריצה תרגילי גמישות ולקחת אויר נקי אל תוך הגוף ולהשתחרר. ג.הדבר השלישי הוא לגעת בגוף שלך ולהתחיל לאהוב אותו לפתח מערכת יחסים עם עצמך כדי שתרגישי טוב עם עצמך . כאשר כואב לך הראש תגעי באזור הכואב ובעזרת אצבעות כפות הידיים תעשי עיסוי לקרקפת ,לרקות ולאזור הפנים . אני קווה שעזרתי לך אשמח לתגובות ואם ישלך שאלה שאלי ואני אענה . ממני שי איל נטורופט.

15/01/2007 | 19:28 | מאת: דור

שלום רב בהודעה שלך אין מידע איזה בעיה פסיכיאטרית יש לך שמצדיקה טיפול בציפרלקס. כאבי ראש או לחצים בראש היא בעיה נוירולוגית ונוירולוג מומחה צריך לתת טיפול. אם קיבלת מרשם חדש לציפרלקס אז בוודאי אמרו לך איזה מינון את צריכה לקחת. להערכתי ציפרלקס עשוי להחמיר את "הלחצים בראש" וזה איננו טיפול מתאים. בברכה

15/01/2007 | 23:11 | מאת: סובלת מגלי חום ודכאון

האם יתכן שגלי החום ברגלי התוקפים אותי במיוחד בעמידה ואשר נחווים ככטויה הם כתוצאה מלקיחת פבוקסיל מאותה משפחה של הציפרלקס? הופנתי לטיפול אצל נוירולוג והשאלה שלי האם הנוירולוג מטפל באותו אופן שפסיכיאטר מטפל? מה ההבדל בינו לבין הפסיכיאטר? והאם הכדורים שהם נותנים למטופלים אינם זהים? אני סובלת תקופה ארוכה מדכאון ומטופלת אצל פסיכיאטרית מומחית ביותר ללא מזור סופי מן הבעיה ולא מוצאת טעם לפנות לנוירולוג שיערער על אבחנתה או יחליף לי מרשם ויטרטר אותי שוב.......באבחנות ובניסויים שונים. מה דעתך?

17/01/2007 | 00:43 | מאת:

לג. מצטער ונראה לי שהתבלבלתי, זה מה שקורה כאשר מוסיפים שאלה נוספת באותו השירשור, אבל כעת אפריד. אין זו טעות ויתכן שהציפרלקס יעזור לך ולא יגרום לתופעות לוואי, אבל בדרך כלל אני לא נוהג לחזור על אותה התרופה והייתי שוקל להחליף לתרופה אחרת מאותה המשפחה, בתקווה שהיא תתאים לך יותר ולא תגרום לתופעות לוואי. תשאלי שוב את הרופא המטפל. כל טוב דר' גיורא הידש