הפרעות קשב ריכוז וזכרון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/01/2007 | 10:55 | מאת: מודאג

אני בן 63 מטופל בתרופות שונות (לב וסכרת)ולאחרונה מגלה ירידה משמעותית ביכולת כ: לא מקשר בין פנים ושמות, קושי להקשיב ברעש רקע סביבתי, לא זוכר מספרי טלפון בין שמיעתם לרישומם המידי. לא מסוגל לקרוא ולהאזין למוסיקה ביחד, או לא יכול לקרוא עיתון ולהקשיב לחדשות בו זמנית. לא זוכר פרטי שיחה לאחר מספר ימים למרות שאת הנאמר באופן כללי באותה שיחה אני כן זוכר. אני זוכר טוב אנשים ואירועים מלפני 40 שנה אך לא זוכר דברים מהטווח הקצר. שאלתי מה הדרך לבצע איבחון ולקבוע באם קיים דרך טיפול ואו שיפור המצב. אני אדם מאד פעיל בתחומים שונים והמצב מעמיד אותי לפעמים גם במבוכה.

16/01/2007 | 00:24 | מאת:

שלום, לירידה בריכוז ובזיכרון וביכולות החשיבה עלולות להיות סיבות רבות. קודם כל צריך לבדוק את המצב הגופני, אולי חוסר בויטמין B12 או בעיה מטבולית אחרת. יתכן שמדובר על תופעת לוואי של אחת התרופות שאתה נוטל שמעייפת ומחלישה אותך. אחר כך אפשר לבצע בדיקה קוגניטיבית אשר יכולה לעתים להבדיל בין ירידה בגלל מצב גופני או בגלל מצב רגשי. שכיח דיכאון אשר גם יכול לתת ירידה קוגניטיבית. כך שרק אחרי בירור מלא וראית כל האדם אפשר להגיע לאבחנה ולחשוב על טיפול מתאים. כל טוב דר' גיורא הידש