רמרון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/09/2006 | 10:59 | מאת: אפרת

ד"ר הידש שלום, מזה שלושה וחצי שבועות אני נוטלת רמרון 15 מ"ג (לפני כן טופלתי בסרוקסט). סבלתי מהתקפי חרדה, דיכאון, חוסר שינה ולעיתים רחוקות ממחשבות תורדניות. סרוקסט עזר לי בטיפול נגד חרדה ודיכאון אך לא פתר את בעיית חוסר שינה - זאת בעצם הסיבה למעבר לרמרון. שאלותיי: 1. מאז שאני נוטלת רמרון אני חשה (בעיקר לקראת שעות ערב) כבדות ונפיחות ברגליים באזור הקרסול. האם רמרון יכול לגרום לתופעה כזאת? האם זה מצביע על כך קיים עומס יתר על הלב עקב נטילת התרופה? 2. כשהתחלתי לקחת רמרון הרגשתי שיפור משמעותי בעניין השינה, אך בכמה לילות אחרונים חוזר לי דפוס שינה שהיה לפני תחילת הטיפול ברמרון - קשיי הרדמות התעוררות כעבור כ- 4 שעות מאז ההרדמות ואחר כן מצב של ON-OFF עד הבוקר. האם הסיבה היא שהמינון נמוך? האם יכול להיות שפיתחתי סבילות לתרופה? האם משך התקופה בה אני נוטלת התרופה איננו מספיק להסקת מסקנות ועליי להמתין? תודה מראש

21/09/2006 | 23:11 | מאת:

לאפרת לא כתבת אפילו בת כמה את. בכל אופן הרמרון אינו משפיע על הלב ולא מפתחים סבילות לתרופה. לעתים תופעת הלוואי של הכדור, השיפור בשינה (תופעת לוואי מבורכת), חולפת כאשר הגוף מסתגל לתרופה. להשפעה נוגדת הדיכאון בדרך כלל צריך לחכות יותר זמן ולטפל במינונים גבוהים יותר. שנה טובה דר' גיורא הידש