התקפי חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/06/2006 | 22:38 | מאת: לירון

lשלום !! שמי זיראל, אני בן 27. לפני 7-8 שנים השתמשתי כמה עשרות פעמים בסם LSD ("טריפים"). זה היה במשך בערך שנה. לאחר מכן לא נגעתי בשום סוג של סם. כעת אני סטודנט בשנה רביעית ללימודיי באוניברסיטה בארץ. במשך התקופה הזאת (7-8 שנים) פעמים ספורות קרה לי "פלאשבק" שנורא הבהיל אותי. ל"פלאשבק" אני קורא לזה, שבמשך כמה שניות, בפיתאומיות מוחלטת, הרגשתי כאילו השפעה של הסם חוזרת. תקריות אלו היו מכניסות אותי לחרדה חזקה מאוד המלוות בחוסר תאבון, חוסר חשק מיני וזעה בכפות הידיים. לאחר ה"פלאשבק" הראשון הייתי אצל פסיכיאטר והוא נתן לי CLONEX. הכדור הזה היה מרגיע אותי והתקף חרדה הפסיק בהדרגתיות. בזמן אחרון אני מקבל התקפי חרדה לעתים קרובות מאוד בלי שאני מרגיש "פלאשבק". אני נורא מפחד שההרגשה הזאת תחזור אלי ואולי תהיה חזקה כל-כך שלא אוכל לתפקד. תקופה שאני נמצא בה עכשיו היא תקופה לחוצה מאוד: אני מסיים את הלימודים, המבחנים קרבים, מחפש עבודה ללא תוצאה חיובית. האם יכול להיות שעובדה שאני נמצא בתקופה מאוד רגישה גרמה להתקפי חרדה לעתים קרובות? יש לי גם שאלה נוספת : האם יכול להיות שהסם שלקחתי לפני 7-8 ישפיע אלי עכשיו כך שלא אוכל לתפקד בצורה נורמלית? או שזה פשוט חרדה בלבד והכל בראש שלי? אולי אתה יכול להמליץ בבקשה על משהו שיעזור לי להירגע? כי CLONEX מפריע לי ללימודים. (אני לומד מדעים מדוייקים, זה דורש ממני ריכוז מירבי). תודה רבה!

16/06/2006 | 12:02 | מאת:

ללירון לצערי כל התשובות נכונות, יתכן שזו השפעה מאוחרת בהסמים, וגם הלחץ הגדול של הלמודים והמבחנים כעת. הדבר העיקרי שאתה מתאר הוא חרדת ציפייה - חרדה כאשר אתה צופה או חושש שיהיה התקף של חרדה, וכך חרדת הציפיה כבר הופכת לבעיה..., קצת מסובך. בכל אופן תרופות מקבוצת הקלונקס-נוגדות החרדה עשויות לעזור וצריך למצוא את התרופה המתאימה לך. תרופה שתרגיע ונוגדת חרדה אבל לא מטשטשת ופוגעת בלימודים. תרופות דומות הן וואבן, לוריוון וקסנקס ואפשר לבדוק מי המתאימהלך. אפשרות נוספת היא לפנות לטיפול קבוע עם נוגדי דיכאון שיש להן גם השפעה על חרדה. הבעיה עם טיפול כזה שמדובר על טיפול קבוע ללא הפסקות עד לסיום הטיפול. ולא טיפול מזדמן כפי שקורה עם הקלונקס. כל טוב דר' גיורא הידש