חרדה ודכאון-תופעות לוואי מתרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/04/2002 | 11:10 | מאת: יוסי

מזה 25 שנה אני סובל מדכאון, חרדה ואפטיות מוחלטת. טופלתי ע"י שיחות ותרופות אך ללא הטבה. התמכרתי לאלכוהול וסקס וגם להימורים קלים ועשיתי הכל, כדי להרגיש טוב. לפני כ-17 שנה בטיפול אצל פסיכיאטר קיבלתי פרפאנן להרגעה . כשתרופה זו הגבירה את הדכאון, רשם לי גם אלטרול ונגד הישנוניות קיבלתי גם "ניתן" -כדור ממריץ. לאחר מספר חודשים חליתי מאד. כאבי ראש עצומים, כאבי שרירים בכל הגוף וחולשה נוראה. הרופא הורה לי להפסיק לקחת את התרופות. גם הפסקתי לשתות. לאחר מספר חודשים התאוששתי אך עד היום אני סובל מכאבי גב ובמיוחד כאבים בכפות הרגליים.עברתי בדיקות מקיפות כולל ניאורולוגיות, כלי דם, תיפקודי כבד, צילומי סי.טי ואי.אם.גי ואין כל ממצאים.גם נשללו נוירופתיה הקפית וראומוטולוגית. גם תשישות כרונית נשללה . קיבלתי תרופות רבות מאז: גילקס, אלטררול, טגרטול, ניאורונטין, זריקות אפידורליות ועברתי דיקור, רפלקסולוגיה , שיאצו ועוד טיפולים ללא כל הטבה. יש לי חולשה מתמדת ואינני יכול לעמוד.הרגליים כואבות ושופות. דווקא ללכת קל בהרבה. קיבלתי פרוזק, סרוקסט, ציפראמיל. כל הכדורים מרדימים ופוגעים ביכולת המינית. אני כיום עובד מעט שעות (לפני כן עבדתי 12 שעות ביום) בגלל הכאבים. מרגיש חרדה ומסתגר. אפאטי ולא מתעניין בכלום. כבר זמן רב נגמלתי מאלכוהול והימורים. האם אין תרופה שאינה מרדימה ואינה מעכבת אורגזמה. שמעתי שיש תרופות חדשות כמו אפקסור שאינן מרדימות ולא מעכבות גמירה. לא איכפת לי שתרופה תפחית את החשק המיני רק שאי היכולת לגמור זה הכי מתסכל. איך אני יוצא מזה? בתודה.

10/04/2002 | 19:27 | מאת: רונית

תנסה תרופה מדור ישן שנקראת בונסרין. היא קצת מרדימה בהתחלה אבל יש תאבון ולא מאבדים את החשק המיני. בהצלחה.

10/04/2002 | 21:15 | מאת: דרור

אחי, אני מאחל לך בריאות שלמה ואושר, והעיקר שתתעודד! להתמכר לסקס זה בכלל לא רע! אני למשל לא מקבל בכלל!

10/04/2002 | 22:39 | מאת:

יוסי שלום צר לי נשמע לי שעברת ככל הנראה לא מעט רופאים איני בטוח שיש לי את פתרון הקסם. הייתי ודאי מנסה תרופות אחרות כמו אפקסור אולם גם הן אינן חסינות לגמרי מתפועות הלואי שציינת ייתכן אגב שגם הבעיות הגופניות הן בטוי נוסף לדכאון כמו כן הייתי שוקל טפול קוגניטיבי (האם ניסית?) או חזרה לפסיכותרפיה אם תמסור עוד פרטים אנסה לראות אם יש לי עוד רעיון בברכה עמי

27/10/2004 | 15:36 | מאת: יובל

ראה תגובתי מ 27/10/04 שעה 15:14 אשמח לשמוע דעתך