אדרונקס

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

17/01/2011 | 17:24 | מאת: מנחם

עקב דיכאון מיג"ורי מטופל באדרונקס וציפרלקס כ-4 חודשים.אני מתאמן כל יום בחדר כושר והאדרונקס הסיר ממני את העייפות הישנוניות וחוסר המוטיבציה שליותה אותי לפני הטיפול.אולם מאז שאני משתמש באדרונקס 8 מ"ג ביום לחץ הדם עלה לי מרמות של 120/70 לרמה של 150/90 וגם השינה הישתבשה לי לחלוטין מתעורר כל יום בשעה 3 לפנות בוקר.יש לציין שאני בן 54 ומבחינת יעילות הכדור האדרונקס הוא החזיר אותי לחים.ברצוני לשאול איזה תחליף יש לכדור שלא יגרום ליתר לחץ דם ושינה סבירה?

שלום מנחם. אכן אדרונקס הינו תכשיר בעל אפקט מעורר ולכן חשוב את המנה השניה ליטול בעות אחה"צ ולא מאוחר יותר.יל"ד הינה תופעת לואי של התכשיר. ניתן לעבור לתכשיר בשם וולבוטרין שהינו תכשיר נוגד דיכאון בעל אפקט מעורר גם הוא. תכשיר ייחודי הפועל על מגוון רחב של מתווכים עצביים במוח.

18/01/2011 | 04:25 | מאת: מנחם

תודה רבה על תשובתך דוקטור לגבי יל''ד גבוה לגבי כדור האדרונקס. בעבר נטלתי וולבוטרין אך הוא לא עזר לי בכלל.ולגביי האדרונקס נטלתי אחד בשעה שש בבוקר והשני בשעה שתיים אחה''צ .ואת הציפרלקס נטלתי לפני השינה כי נאמר לי על ידי הרופא שהכדור ילקח לפני השינה אזיי יהיה לזה אפקט מאזן לאדרונקס והשינה תהייה חלקה. (את הציפרלקס אני נוטל נגד כפיתיות יתר וחרדה).בכל זאת האם יש כדור אחר שידע לעשות את העבודה כמו האדרונקס מבלי תופעות הלואי שצינתי בהודעתי הקודמת יל''ד ויקיצות במהלך השינה בלילה. מודה לך על תשובתך

ראשית את הציפרלקס כדאי להעביר לבוקר כיוון שלעיתים יש לו אפקט מעורר. יתכן ויש להעלות את המינון שלו לךמינון יותר אפקטיבי וללילה להוסיף תכשיר נוגד דיכאון עם אפקט מיישן

מנהל פורום דיכאון וכאב