זיפרקסה חשוב ודחוף!

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

13/01/2011 | 17:50 | מאת: אורנה

שלום רב, אנא מה תופעות הלוואי של ה "זיפרקסה" ? ידוע לי שהשמנה רבה. מה עוד חשוב לדעת לפני שנוטלים אותה? מדובר במקרה של חשש למצב פסיכוטי חריף. (השערה לכך לפחות.) אודה לתשובתכם הדחופה והמקצועית והברורה. בכבוד רב 2 ) בנוסף , בנסיבות הנ"ל מה חשיבות קיום כי טי מוח? אנא תשובתכם הדחופה. בכבוד רב והרבה תודה.

זיפרקסה הינה תרופה נוגדת פסיכוזה מהדור השני, שנותנת מענה לתסמינים פסיכוטיים ללא תופעות הלוואי שלוו את התכשירים הקודמים (ריור, רעד, ירידה במימיקה) יחד עם זאת אין תרופה נטולת תופעות לואי. התופעות השכיחות: עיפות, השמנה, שינויים ברמות השומנים בדם, עליה ברמת הסוכר בדם. יש צורך במעקב מסודר כולל בדיקות דם תקופתיות.מצב פסיכוטי הינ מצב חריף שיכול לנבוע או מהפרעות פסיכיאטריות או מבעיות רפואיות כלליות ויש צורך לשלול אותן, לעיתים גם בעזרת הדמיה מוחית, בעיקר אם מדובר באירוע ראשון

מנהל פורום דיכאון וכאב