וולבוטרין יכול להפסיק להשפיע?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

01/12/2010 | 09:45 | מאת: גלית

מטופלת כבר כמעט עשר שנים, בעבר לקחתי אפאקסור, ונלה, סימבלטה, ואיקסל. ב-5 חודשים אחורנים לוקחת 150 מ"ג וולבוטרין בשילוב עם 75 מ"ג איקסל. מיד בהתחלה עם הוולבוטרין הייתה השפעה מדהימה, חזרתי לעצמי, הרגשתי נפלא, התמלאתי אנרגיה ושמחה אחרי תקופה ארוכה של חושך. לא היה צורך להעלות מינון ל-300 אבל השילוב עם איקסל התברר כחיוני. עכשיו כבר חודש שאני בהתדרדרות בלי סיבה נראית לעין. עייפות, תפקוד ירוד, עצבנות ותחושה של חוסר שליטה בעניינים. ניסיתי להעלות את המינון של הוולבוטרין ל-300 מ"ג ואחרי פעמיים הרגשתי כמו התקפה כימית על המוח. עצבנות נוראית, בחילות וחוסר מנוחה. הרופאה ביקשה שאעלה מינון בהדרגה - כדור נוסף אחת לשולשה-ארבעה ימים אבל כבר שבועיים לא מרגישה שום שינוי או שיפור, המצב רוח ירוד מאוד, בחילות ועייפות. מובן לי שצריך תקופת הסתגלות לתופעות לוואי, אבל לפחות שיורגש בינתיים שיפור. [חשוב לציין שאני מובטלת כבר זמן רב ולא מצליחה למצוא עבודה על כל הקשיים שכרוכים בכך והאנרגיות שזה גוזל.] האם זה מצב מוכר שהוולבוטרין מפסיק להשפיע ככה סתם בלי סיבה? מה אפשר לעשות???

01/12/2010 | 10:16 | מאת: גלית

לא הייתי מסיק שהוולבוטרין הפסיק להשפיע. נראה כי מדובר בצורך להעריך מחדש את האבחנה. בכל מקרה מצבים שנכנסים להגדרה של דיכאון עמיד מחייבים לעיתים שילובים יצירתיים כמו תוספת של מייצב מצב רוח או לעיתים תכשיר אנטי פסיכוטי בעל אפקט מייצב (לא להבהל!!! לא לצורך טיפוטל בפסיכוזה). בכל מקרה כדאי לשלב גם פסיכותרפיה

02/12/2010 | 09:04 | מאת: גלית

מנהל פורום דיכאון וכאב