אדרונקס סימבלטה וויאפקס?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

25/07/2016 | 10:42 | מאת: טוני

בוקרוש טובוש, מה ההבדלים בין התרופות שציינתי בכותרת(אדרונקס, סימבלטה, ויאפקס, הם דומים במשהו? על מה כל תרופה משפיעה ואם ויאפקס לא השפיע אפשר להסיק שאדרונקס וסימבלטה לא ישפיעו או שאין קשר? מה ההבדלים בין מנגנוני ההשפעה?

שלומוש. שלושת התכשירים שצויינו הינם תכשירים נוגדי דיכאון. אדרונקס הינה תרופה שמעלה את המתווך העיצבי נוראפינפרין, בעוד שסימבלטה וויאפקס הינם תכשירים במנגנון כפול המעלים נוראפינפרין וסרוטונין. ההשפעה על המתווכים העיצביים הספציפיים גם קובעים את תופעות הלוואי האפשריים. אין היעדר השפעה של תכשיר אחד מהווה תחזית לגבי חוסר השפעה של תכשיר אחר אם כי ההיגיון אומר שאין טעם לעבור מתכשיר מקבוצתה אחת לתכשיר מאותה קבוצה

מנהל פורום דיכאון וכאב