טיפול יום פסיכיאטרי| באיזה מצבים והאם כדאי?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

12/07/2016 | 17:22 | מאת: מתלבט

לגבי טיפול יום פסיכיאטרי/או אשפוז יום פסיכיאטרי, באיזה מצבים זה ניתן והאם כדאי ללכת על זה כשזה יותר אפקטיבי לדיכאון לפני שעושים טיפול בECT? מתי כדאי ללכת על זה ובאיזה מצבים זה מתאפשר ומקבלים מטופלים? זה אפקטיבי בדיכאון עמיד, בבקשה כל אינפורמציה תעזור בנושא.

אישפוז יום הינה מסגרת המאפשרת טיפול כולני אינטנסיבי. מדובר במסגרת שמהווה חוליית ביניים בין טיפול מרפאתי לאישפוז מלא. צוות המחלקה כולל את כל מקצועות בריאות הנפש, כאשר הטיפול בד"כ משלב טיפול פרטני עם טיפולים קובצתיים. יש צורך במכתב הפניה וטופס 17 מקופת החולים.דיכאון עמיד מהווה אתגר מכיוון שעלפי הגדרתו טיפולים קודמים לא הובילו להפוגה בתסמינים. במקרה זה מסגרת אינטנסיבית יותר מטיפול מרפאתי יכולה להוביל למציאת פיתרון

מנהל פורום דיכאון וכאב