תרופות פסיכיאטריות וכניסה להיריון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

10/06/2016 | 12:44 | מאת: אנונימי

שלום וברכה.. יש לי שאלה קצת מוזרה אני בן 28 ונוטל מס' תרופות פסיכיאטריות (סרוקוואל 25 מג למיקטל 100 מג ולוסטרל 100 מג) רציתי לדעת האם בעת כניסה להריון התרופות יכולות להשפיע לי על איכות הזרע והפיריון של הגבר? האם עם או בלי התרופות יש הבדל באיכות הזרע וזה יכול להשפיע על הולד בעתיד (אם הוא יהיה יותר בריא\יפה\חכם עם מומים חלילה וחס וכו' ללא נטילת התרופות בעת הכניסה להיריון עם בת הזוג..?) האם ללא התרופות יש סיכוי גדול יותר להיכנס להיריון? ונטילת התרופות מורידות את איכות הזרע? האם בעת כניסה להיריון עדיף להפסיק את הטיפול התרופתי ולחזור אליו לאחר הפריון? תודה מראש וחג שמח

אין עדות לפגיעה באיכות הזרע ושימוש בנוגדי דיכאון. יחד עם זאת נוגדי דיכאון יכולים לפגוע בחשק המיני, בזיקפה ולעכב שפיכה, פקטורים שיכולים להשפיע על הפונציאל להכניס להריוו

מנהל פורום דיכאון וכאב