וולבוטרין לא משפיעה אחרי תקופת הסתגלות של חודש

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

01/01/2016 | 19:12 | מאת: חיים

אהלן, הפסיכיאטר החליט לתת לי וולבוטרין בתוספת סורבון, להקלה על תסמיני דיכאון עצבות וחרדה וכתחליף לריטלין נגד קשב וריכוז . היום בדיוק חודש כבר,ועדיין לא מרגיש השפעה כלל, אני לוקח את המינון המקסימאלי של התרופה כשלושה כדורים 150X3 =450 וחצי סורבון בבוקר, פשוט חבל לי על המאמץ והכסף, מה עושים במצב כזה? האם וייתכן שהסורבון מפריע להשפעה של הוולבוטרין והם לא משתלבים יחד או שפשוט הגוף שלי מסתגל למינונים, או שקל פשוט וחלק התרופה לא משפיעה עליי? מה פסיכיאטר שמבין עבודה אמור לעשות במצב כזה? האם להוריד לחלוטין את הוולבוטרין או שלשלב איתו תרופה נוספת ממשפחה אחרת, או להחליף לחלוטין את הטיפול.... האם ייתכן מצב כזה שהתרופה כלל לא משפיעה עליי, כאילו לא לקחתי אותה בכלל ואין תופעות לוואי.. במידה וכן: איזה תרופות יש מהמודל החדש, כמה שפחות תופעות לוואי ושלא יפריע לנהיגה, משהוא בסגנון הוולבוטרין, והאם כל פסיכיאטר אמור להכיר גם את התרופות החדשות שמתעדכנות? בנוסף מה לחרדה וקשב וריכוז, כי ריטלין עושה תופעות לוואי רציניות, כל סוגי הריטלין לא באים לי טוב, נסיתי קונצרטה,LA וכו'... לדברי הפסיכיאטר התרופה הנ"ל הייתה אמור לכסות על כל זה..

שלום חיים. הרבה שאלות בפנייה אחת. אנסה להשיב על כולם. ראשית לא תמיד בחירת תרופה גם אם היא באופן תיאורטי מתאימה לתמונה הקלינית, תוביל להשפעה על אדם ספציפי. לעיתים יש צורך בניסיון של מספר תכשירים עד למצב שבו עולים על התרופה עם ההשפעה המיטבית ועם מינימום תופעות לואי. מצד שני לעיתים היעדר תגובה יכולה לרמוז על אבחנה שגויה. יש מקום לנסות ולהפריד את הטיפול בתסמיני החרדה והדיכאון מהטיפול בהפרעת הקשב ושוב זאת בהנחה שאכן אלה ההפרעות מהם אתה סובל. לגבי הדיכאון והחרדה יש לשקול החלפת טיפול לתרופה נוגדת ודיכאון אחרת. לגבי הפרעת הקשב והריכוז לעיתים ריטלין יכול לגרום לתופעות לואי ויש תכשירים אחרים המבוססים על אותה מולקולה, כמו פוקלין שגורמים לפחות תופעו לואי או לעבור לתכשירים אחרם המבוססים על מתאמפטמין או סטרטרה שבכלל אינה שיכת למשפחת הממריצים.

מנהל פורום דיכאון וכאב