השמנה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

14/07/2015 | 20:09 | מאת: נטע

שלום, נוטלת רמרון 30 מ"ג קרוב ל-10 שנים עקב דכאון קשה וחרדה שפגעו בשינה. בסה"כ עושה את העבודה במידת האפשר. מה שכן נוצרה מעין השמנה בטנית כרונית בלי כל יכולת להורידה שבולטת דווקא בגלל מבנה גוף רזה. אין כולסטרול, שומנים או סוכרים, בדיקות מצוינות, תזונה טובה עם פעילות גופנית. מכיוון שניסיתי כל תרופה אחרת בשוק- אני יכולה לומר בודאות שאין מנוס מלהשאר איתה. אבל, אם אוריד את המינון ל-15 מ"ג- האם יש סיכוי שזה גם יוריד את ההשמנה הבטנית? ומה לגבי הדכאון,החרדה והשינה? האם יש סיכוי שזה יפגום באפקטיביות של התרופה ביחס אליהם? ושאלה אחרונה, האם בכדי לקבל מרשם לתרופה עקב הרפורמה החדשה יש פרוצדורות חדשות או שרופא משפחה יכול לתת אותה? אין לי תיק בברה"נ- כל המרשמים הגיעו דרך קופ"ח. תודה

שלום נטע. רמרון היא תרופה מצויינת אולם היא גורמת לעליה בתאבון ומובילה לעליה במשקל. לדעתי יש מקום להתאים את הפעלות הגופנית שלך לצרכים ולאופי ההשמנה בטנית. הפחתה המינון יכולה להוביל לירידה באפקטיביות. בדרך כלל המינון שעימו הגעת לשליטה טובה בתסמיני הדיכאון הוא גם מינון ההחזקתי ולא הייתי ממליץ לפחית בו. הרפרומה לא שינתה דבר בהיבט של אספקת התרופה

17/07/2015 | 14:14 | מאת: נטע

השאלה היא אם ירידה ל-15 מ"ג תצמצם את בעיית ההשמנה המקומית? אני מבינה שזה עלול גם לצמצם פונקציות אחרות חשובות, אבל חשוב לי ספציפית לדעת כדי לבדוק האם זה המקור להשמנה. התזונה מאוד טובה, בריאה ומאוזנת ולא חורגת וכך גם הפעילות הגופנית הממוקדת. למרות הכל הדברים נשארו כפי שהם ובעצם רק הולכים ומחמירים. מעבר לתחושה של הפגיעה בדימוי גוף שגם תורמת לא במעט לירידה בתחושת הרווחה אני מבינה שזה גם מצב רפואי לא בריא ומסוכן. אני יודעת שקיימת אפשרות להשאר עם רמרון 15 מ"ג בשביל השינה ולקחת תרופת בוקר נוספת ולכן אני מוכנה לבצע ניסוי שכזה. בטווח הארוך התרופה הזו במינונה הנוכחי עשויה לייצר יותר נזקים מאשר תועלת ולכן נראה לי חשוב לבדוק את הנושא. הרבה תודה

מנהל פורום דיכאון וכאב