התמודדות עם כאב עקב זיכרונות

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

14/10/2014 | 23:47 | מאת: טניה

שלום ד"ר ערד, אני בת 28 ומאז הילדות- קשה. התעללות נפשית בעיקר מאמי שהתבטא בשנאה, דחייה וחור ענק בלב שנשאר לתמיד של חוסר אהבה. כמובן שהילדות שלי לא הייתה ילדות התמודדתי עם הרבה בעיות חוסר ריכוז, חלמתי בעקיץ- אהבתי לדמיין שאני זאת מישהי אחרת. רצון למות-לפסיק את הכאב, ללא ניסיונות התאבדות ממשים. בעזרת טיפול הצלחתי להתמודד ולצאת עם היד עליונה עם מספר משברים וקשיים בגיל המבוגר יותר. אך תמיד יש לי אותם נפילות בהקשר לאהבה וזוגיות קשה לי עם הפרידות וכאשר זה קורה אני נופלת לאותו חור של ילדה קטנה חסרת עונים ולכאב העצום- כמה ימים של דכאון. מה הסיבה לכך? ואיך אני יכולה לנתק את הקשר ולהתמודד ביותר קלות עם הכאב ועם פרידות בצורה יותר שקולה ולא עקב נסיבות העבר-ילדות?

שלום טניה.קשה להשיב לשאלה בעלת היבטים עמוקים כשלך בפלטפורמה הזו. למרות שעברת טיפול לעיתים יש מקום לשקול חזרה לטיפול כאשר המוקד הוא שונה. מציע לשקול זאת בכובד ראש

מנהל פורום דיכאון וכאב