האם דיכאון יכול להשפיע על צוואה?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/12/2013 | 23:25 | מאת: המודאג

א.רציתי לדעת האם דיכאון יכול להשפיע על צוואה? ב.אם אבי בן ה89 שסובל אך ורק מדיכאון יכול לכתוב צוואה מבלי שיאמרו שהדיכאון "חילחל לתוך הצוואה" העורך דין של אבי אומר שלמרות שאבי נוטל תרופות בשם URAMOX; CIPRALEX; FUSID; VITACAL+D לא אמורה להיות שום בעיה לתקפות הצוואה. מה דעתך האם לפי דעתך חייבים פסיכיאטר במקרה כזה?

כעיקרון אנשים עם דיכאון אינם משוללי יכולת לכתיבת צוואה. כשעולה שאלת כשירות כתיבת צוואה חושבים על מצב שבו אחד המצווים יערער בדיעבד על כשירות המצווה ולכן באם עולה ספק לאפשרות שכזו כדאי לצרף הערכה פסיכיאטרית לצוואה עצמה.

מנהל פורום דיכאון וכאב