עזרתך...תודה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

09/08/2013 | 11:29 | מאת: ALON

שלום דר מטופל בוולבוטרין 300 מג- שלצד הטבה בדכאון גרמה לי להפרעה בשינה והגברת החדרה (הבנתי שהתרופה מגבירה חרדה לפעמים). הרופא שלי המליץ לי להוסיף פלוטין 20 ולעלות עד 40-60. שאלותיי בבקשה: 1. האם מעבר לעניין הליבידו שלא מפריע לי- האם הוספת פרוזק לוולבוטרין מסייעת להפחתת החרדות שהתגברו בי? 2. האם מקובל להוסיף פרוזק כדי לעזור עם בעיית השינה שיוצרת הוולבוטרין ? 3. האם נטילת נתרן SODIUM 500 MG כדור ליום להקלת העצירות שעדיין קיימת פוגעת לאורך זמן בתפקוד העיכול העצמאי או שזה בסדר לקחת לאורך חודשים רבים ? תודה רבהההה

שלום אלון. מהפניה שלך אני מסיק שהטיפול הועד לטפל בדיכאון ממנו סבלת. חשוב לדעת. האם היו ניסיונות בעבר בתכשירים נוגדי דיכאון אחרים? האם אתה נוטל את הוולבוטרין בבוקר? כעיקרון אין לי כל התנגדות לשילובי תרופות באם מדובר בהחלטה מושכלת. מצב שבו תכשיר גורם לתופעות לוואי שגורמות מצוקה ניכרת מצריך החלפת טיפול ולא בהכרח תוספת של תכשיר אחר. באם אכן כתוצאה מהטיפול בוולבוטרין התפתחה או תסמיני חרדה הרי ההחלטה להוסיף תכשיר נוגד חרדה כדי לטפל בתופעת לוואי, אינה מוצדקת. כאן יש מקום לשקול את ההחלפה של הוולבוטרין בתכשיר אחר.

מנהל פורום דיכאון וכאב