כאב וחרדה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

03/08/2013 | 20:11 | מאת: ציפי

בני בן 36 בחור בריא בדר"כ החל להרגיש סוג של כאב בראש האחורי בעורףיותר מדויק הוא גדיר זאת כתחושת ערפול כאילו עומד להתעלף , לעיתים מלווה בתחושת מועקה/בחילה. התחושה עוברת לאחר זמן מה. . וחוזרת כל כמה ימים לאחר התופעה הזו הוא מתחיל לחשוב מחשבות חרדתיות : מה קורה לי , מה יש לי? וכו'.בדיקות דם לא העלו דבר.נוירולוג רשם אלטרולט לנטילה לפני השינה. מה דעתך ? במקביל התחיל ללכת לשיחות עם פסיכולוג בשיטה הקוגניטיביתבית התנהגותית. אשמח לעצתך באשר לטיפול הנדון. בתודה

שלום ציפי. בהחלט סביר שמדובר בהפרעת חרדה שמתבטאת בד"כ בתסמינים גופניים. שילוב של טיפול תרופתי ופסיכותרפיה הוא השילוב המומלץ. אלטרולט הינו תכשיר נוגד דיכאון בעל השפעה מיטבית על כאבים כרוניים. לדעתי במקרה זה הייתי מציע שילוב של תכשיר נוגד חרדה מקבוצת הssri's כדוגמת ציפרלקס/אסטו, ציפרמיל/רסיטל, לוסטרל/סרטרלין. תרופות אלה נתנות לרישום ע"י רופא המשפחה, אך הייתי מציע ליוי פסיכיאטרי על מנת לנטר את המינון המתאים על פי קצב נסיגת התסמינים.

04/08/2013 | 19:09 | מאת: ציפי

תודה על תגובתך. ע"מ לסבר את האוזן : אני מבינה שאלטרולט אינו הטיפול המתאים למצב שתיארתי אלא יש צורך בתרופה מסוג אחר כפי שציינת? והאם מצבים כאלה יכולים להיפתר באמצעות טיפול פסיכולוגי בלבד(במידה ובני יסרב לקבל תרופות)? תודה מראש, ציפי

מנהל פורום דיכאון וכאב