שאלה על SNRI'S

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

05/06/2013 | 00:14 | מאת: רעות

הי לד"ר הנכבד! האם זה נכון שההבדל העיקרי בין תרופות ה SNRI (אפקסור/ויאפקס, סימבלטה או אייקסל) הוא באיזון שבין העבודה על הסרוטונין מול העבודה על האדרנלין כלומר כל אחת עובדת באחוז שונה על כל מנגנון? ואם כן - תוכל לפרט בבקשה על האחוזים בשלוש תרופות אלו? (לא מצאתי בשום מקום ברשת) ועניין שלישי, מנסיונך - לאיזו תרופה יש הכי פחות תופעות לוואי? (בעיקר בנושא מין, עצירות, רעב ועליה במשקל). תודה על הזמן והעזרה!

שלום רעות אכן המנגנון שתיארת הוא באופן פשטני מנגנון התרופה. לא מדובר באחוזים של השפעה על המערכת הסרוטונינרגית או האדרנרגית, אלא האם התרופה פועלת מלכתחילה על שתי המערכות או באופן הדרגתי. סימבלטה לדוגמא פועל על שתי המערכות כבר במינונים נמוכים. שאלת תופעות הלוואי היא בעייתית, כיוון שלשתי התרופות תופעות לוואי דומות לאור הפעילות הדומה. תופעות לוואי הוא עיניין סובייקטיבי ויש צורך לעקוב אחריו תוך כדי הטיפול

09/06/2013 | 09:19 | מאת: רעות

תודה על התשובה הנדיבה! אז איך אתה יודע להחליט על איזו תרופה מתאימה? אם הפציאנט לא הגיב בכלל לאסטו וסבל מתופעות הלוואי של SSRI אחרים, אז הגיוני לתת לו תרופה שיש בה מינימום אפקט סרטונין לא? ומצד שני אני יודעת שיש רבים שמאמינים מאוד ביעילותה של סימבלטה, במיקרים שSSRIS לא נמצאים יעילים, על אף שיש לה אפקט סרטונין די גבוה... באיזו תרופה משלבת סרוטונין אדרנלין אתה מתחיל? (תוך ניסיון להגיע למינימום תופעות לוואי מיניות/רעב-השמנה). מה דעתך על הדילמה הזו? אשמח לשמוע את דעתך שחשובה לי... אנא, על תפנה אותי לפסיכיאטר... אתה חוות דעתי הנוספת והיא חשובה לי מאוד (אני מטופלת)... תודה רבה מקרב לב! רעות

מנהל פורום דיכאון וכאב