הקשר בין כאב לדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

06/05/2013 | 04:11 | מאת: דוד

האם יש קשר מדעי בין כאב פיזי יומיומי לדיכאון או בעיות נפשיות, או שלא בהכרח אחד גורם לשני? אני מתכוון האם יש קשר פיזי/ביולוגי? אני לדוגמה סובלבתקופה האחרונה מכאבי גב וברכיים כל הזמן (ממש כל רגע) וזה כמעט מוציא אותי מדעתי... למרות זאת (בנתיים) שמחת החיים שלי לא נפגעה מזה, אבל השאלה האם זה עלול להיגרם סטטיסטית וכדומה? תודה רבה!

כאב כרוני ודיכאון קשורים זה בזה. המסילות העיצביות מתווכות ע"י מתווכים עיצביים שפעילותם קשורה גם בפטופיסיולוגיה של הדיכאון. זו הסיבה שתכשירים נוגדי דיכאון מסויימים הם בעלי אפקט נוגד כאב. השכיחות של דיכאון בקרב חולים הסובלים מכאב כרוני הוא גבוהה ביותר וגם ההפך. אנשים הסובלים מדיכאון חלק מהתסמינים שלהם הם גופניים (סומטיים)

מנהל פורום דיכאון וכאב