עמידות לקטמין לאחר שיפור משמעותי

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

25/08/2020 | 17:11 | מאת: משה

היי, בחודשיים האחרונים אני מקבל קטמין (בזריקה). לאחר כשבועיים של טיפול ראיתי שיפור משמעותי בהרגשה. בימים האחרונים (גם תוך כדי הטיפול) אני חווה נסיגה משמעותית בהרגשתי. רציתי לשאול, האם אפשר לפתח עמידות גם לקטמין (זאת לאחר שפיתחתי עמידות לרוב התרופות נגד דיכאון)? או, האם זה סביר ומצוי שיש נסיגה תוך כדי הטיפול וזאת לאחר שיפור משמעותי בשבועות שקדמו לכך? תודה מראש

חשוב לזכור שבמהלך הטיפול יכולים להופיע נסיגות. הדבר החשוב הוא לצפות במגמה. קטמין אינו תחליף לטיפול אלא ניתן בנוסף לנוגד הדיכאון ולכן חשוב לבצע חשיבה מחודשת לגבי הטיפול בתרופות שעליהן התווסף הקטמין

מנהל פורום דיכאון וכאב