דיכאון ורמת ויטמין D בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

07/06/2020 | 21:00 | מאת: אליה

ד"ר אני סובלת מדיכאון מסוים כבר תקופה של כשנתיים.טיפול בכדורים ציפרלקס ואחרי זה סימבלתה לא עזר ממש. בבדיקות דם רמת הסידן תקינה אך רמת ויטמין D גבולית (ערך של 22) ערכי מעבדה הם: 10-15 ננוגרם למיליליטר – רמה נמוכה 15-32 ננוגרם למיליליטר – מצב גבולי מעל 32 ננוגרם למיליליטר – רמה תקינה היש קשר כלשהו בין רמת ויטמין D הגבולית שלי למצבי הדיכאוני?

שלום אליה. כדאי יהיה לתקן את ערכי הויטמין בדם בתוספת ויטמין D, יחד עם זאת לא הייתי תולה את תסמיני הדיכאון ברמה הגבולית. יש מקום לבחון את המיצוי האופטימאלי של הטיפול התרופתי (מינון ומשך מתן)

מנהל פורום דיכאון וכאב