שילוב של עומס תרופות?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

12/01/2020 | 18:41 | מאת: רועי

שלום רב. אני מטופל בויפאקס XR במינון 150 מג +קלונקס במינון 3 מג. הטיפול ניתן לי עקב חוסר תגובה מספק לתרופות המקובלות ממשפחת חוסמי הסרוטונין.כעת הטיפול כבר שנה לא יעיל והחרדה פעילה כבר זמן רב והמצב המתמשך מוביל גם לדיכאון. הפסיכיאטר המטפל בי מסרב בכל תוקף להוריד את מינון הקלונקס 3 מג וממליץ להמשיך בו ובנוסף להפחית ויפאקס בהדרגה עד הפסקתו המוחלטת ואז להתחיל וולבוטרין XR משך 3 שבועות ואחרי הסתגלות להוסיף על זה גם ציפרלקס 20 מג כדי לתת לטענתו כיסוי תרופתי מלא על כל הנירוטרנסמיטורים. האם לא מדובר על עומס תרופות? אי אפשר לטפל בכדור אחד או לכל היותר שניים ללא קלונקס בהפרעת חרדה ודיכאון?

שלום רועי. שימוש קבוע בקלונקס מצביע על טיפול לא מספק בנוגדי החרדה. בהחחט ניתן לשקול העלאת מינון הויאפקס

מנהל פורום דיכאון וכאב