אבחון וייעוץ פסיכיאטרי פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

14/11/2019 | 15:44 | מאת: sml

מה ההבדל בין אבחון אישיותי פסיכולוגי לאבחון פסיכיאטרי. מהו אבחון שניתן לדעת שיש לו תוקף ואינו מושפע רק מדברי המטופל או תחושות שיש לו באותו היום ספציפית?

אבחון אינו מסתמך רק על דברי המטופל אלאל גם מבחינת משתנים אוביקטיביים שניתנים להערכה במהלך הבדיקה. אבחון פסיכולוגי- איבחון פסיכדיאגנוסטי מעלה ממצאים שחלקם מוצפים מהמרחב הלא מודע. מדובר באיבחונים ארוכים ולעיתים גם מתישים. פסיכאטר מנוסה יכול לאבחן את המטופל מתוך הראיון ולעיתים תוך שימוש בנתונים נוספים, כמו תיק רפואי, ראיון של קרוב משפחה וכו

מנהל פורום דיכאון וכאב