הבדל בין סוגי כדורים

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

28/10/2019 | 17:01 | מאת: איתמר

שלום ידוע שכדורי הרגעה מקבוצת הבנזודיאפינים הם לטווח קצר הנטילה שלהם מה ההבדל בין הכדורים מהסוגים של הבנזודיאפינים ללוסטרל ציפרלקס לדוגמא ? הרי כמו הכדורים לטווח קצר שצריך לעלות מינון תמיד ככה גם לוסטרל ציפרלקס וכדורים כאלו לא ? ברגע שמפסיקים או ברגע שלוקחים את אותו מינון זה מפסיק להשפיע ונניח בן אדם יפסיק אותם יחזרו לו התופעות בגינם הוא לקח אותם ככה זה בכדורי הרגעה וככה זה בלוסטרל ציפרלקס ועוד מה דעתך ? מה ההבדל בינהם בעצם ? בשתי הסוגים צריך ליטול כול יום ואם הזמן גם לעלות מינון וברגע שמפסיקים את שתיהם יכולים לחזור הבעיות

תרופות הרגעה ממשפחת הבנזו דיאזפינים משפיעים מיידית לטווח קצר של מספר שעות. מעבר לכך שימוש ממושך יוביל להסתגלות ויצריך העלאת מינון כדי להגיע לאותו האפקט, דבר שלבסוף יכול להוביל להתמכרות (בד"כ לאחר שימוש ממושך) תרופות נוגדות חרדה ודיכאון כדוגמת לוסטרל, ציפרקלס ועוד השפעתן נבנית עם הזמן ואין קשר ישיר בין נטילת התרופה לתחושת ההרגעה בניגוד לתרופות הרגעה. מדובר בתהליך שונה לחלוטין המשפיע על מתווכים עצביים שונים. זו הסיבה שאין התמכרות לתרופות נוגדות חרדה ודיכאון ובד"כ אין הסתגלות. ברור שיש צורך לבנות עלית מינון עד להגעה למינון המתאים לאדם הספציפי. הפסקת הטיפול לאחר תקופה משמעותית יכולה להוביל לאפשרות של הפסקת הטיפול תוך שימור ההישגים הטיפוליים גם ללא הכדור.

מנהל פורום דיכאון וכאב