קלונקס לא עוזר כבר -סבילות???

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

08/08/2019 | 16:45 | מאת: יאיר

שלום.היות וחרדה מתמשכת אצלי לא הגיבה לכדורי SSRI ורק קלונקס עזר באופן זמני, 2 מ"ג קלונקס במשך כמה שנים נתן לי איזון טוב. בחצי השנה האחרונה למרות השימוש בקלונקס יש חרדות והקלונקס כאילו כבר לא עוזר אלא אך ורק ככדור שינה. האם יש אפשרות להפסיק את הקלונקס תוך מעבר לטיפול אחר שאינו SSRI ? האם טיפול תרופתי בחרדה מתמשכת הינו "לכל החיים" או לכמה שנים בלבד?

ראשית אסור להתבסס על קלונקס כטיפול בחרדה שכן הוא לא מוביל לפתרון אלא להקלה זמנית בתסמינים. נראה כי אינך מטופל בצורה אידיאלית. בשלב זה היה מקום לשקול הגברת המינונים של הSSRI אותו אתה נוטל או החלפתו. מציע לפנות לפסיכיאטר המטפל על מנת לבנות תוכנית טיפול התואמת את צרכיך

מנהל פורום דיכאון וכאב