פסיכיאטרית מסרבת להעלות מינון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

30/12/2018 | 22:42 | מאת: גרשון

בגלל התקפי חרדה התחלתי טיפול ב-VIEPAX XR באמצעות רופא המשפחה והגעתי עד למינון 225 מ"ג. כאשר זה לא עזר, פניתי לפסיכיאטרית בקופת חולים ושאלתי אותה לגבי העלאת מינון הויפאקס XR ל-300 מ"ג. תגובתה: "חס וחלילה, זה מעורר ואתה צריך משהו מרגיע".המלצתה להוריד ויפאקס XR למינון 150 מ"ג ולהוסיף רמרון/מירו 30 מ"ג. האם מינון ויפאקס XR כאשר ניתן 300 מ"ג הוא יותר מעורר ופחות מתאים במינון כזה להתקפי חרדה כפי שטוענת הפסיכיאטרית?

ניתן להעלות המינון ל300 מ"ג. התרופה אכן מעוררת בשל ההשפעה הנוראדרנרגית שלה אך במינונים הגבוהים מדובר בהשפעה זניחה. יחד עם זאת היעדר השפעה במינון של 225 מעלה ספק לגבי ההשפעה במינון 300 מ"ג

מנהל פורום דיכאון וכאב