שאלה על מייצב - אשמח למענה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

20/05/2018 | 11:39 | מאת: יוסי

שלום איזה מייצב מצב רוח יותר חזק, אריפליי או ליתיום? למי יש פרופיל השמנה יותר גבוה? מה דעתך על שילוב של אריפליי 10 מ"ג ולמיקטל 200 מ"ג לטיפול בהפרעה דו קוטבית? האם למיקטל נחשב גם למייצב חזק? תודה מראש על המענה

ליתיום הוא המיצב האולטימטיבי. להרבה תכשירים אנטיפסיכוטיים מהדור השני יש אפקט מייצב. היתרון של ליציום הוא שניתן לקבוע בדיוק את המינון הטיפולי בהתאם לרמתו בדם. למיקטל הוא תכשיר אנטיאפילפטי הרשום גם לייצוב בקרב אנשים עם הפרעה דו קוטבית. שילוב של מייצב ונוגדי פסיכוזה הוא מקובל בעיקר במצבים בהם המאניה מאופיינת בפסיכוזה.

מנהל פורום דיכאון וכאב