כאבים כרוניים באשכים כתוצאה מדיכאון\קצר במוח

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/02/2017 | 17:03 | מאת: יעקב

שלום רב, אני מטופל שנים בתרופות נוגדות דיכאון, החל מגיל 19 כאשר אני היום בן 33. ב-4 שנים אחרונות אני גם סובל מכאבים כרוניים באשכים. כל הבירורים שעשיתי לא מצאו ממצא כלשהו פיזיולגי באשכים. הכל תקין מבחינה פיזיולוגית. הרופא שלי אמר לי שזה נפשי וכל הכאבים באשכים באים מהמוח. הוא נתן לי את התרופה ריספרדל 2 מ"ג כתוספת לתרופה ציפרלקס 20 מ"ג. ואכן הריספרדל מונע את הכאבים באשכים. אם אני לא לוקח יום-יומיים את הריספרדל הכאבים באשכים חוזרים. ניסיתי כמה להפסיק את הריספרדל בגלל העליה במשקל שהתרופה גורמת וכן שהיא מרדימה אותי מאוד, ותמיד הכאבים באשכים חזרו. שאלתי היא, האם אצטרך לחיות לנצח על הריספרדל? כי כל הניסיונת שלי להפסיק את התרופה החזירו לי את הכאבים באשכים. לא הייתה לי בעיה לחיות לנצח על התרופה הזאת לולא 2 התופעות לוואי המציקות שלה, העלייה במשקל והרדימות הקשה. אז האם נגזר עלי לקחת את הריספרדל כל החיים? כי זאת התרופה היחידה שמצילה אותי מהכאבים באשכים. ולמה מכל האיברים בגוף שלי דווקא יש לי כאבים כרונים באשכים? אני יודע שכאבים מדיכאון מגיעים בד"כ לראש, לגב, לידיים ולרגליים וכד', לא שמעתי אף פעם שיכול לגרום לכאבים באשכים. מה ההסבר לכך? תודה רבה מראש

יעקוב שלום. אכן דיכאון יכול להתבטא בצורת כאב לא ספציפי. האם הריספרדל עזר לך הרי ההמלצה היא להמשיך באותו הכיוון. ניתן להלחליף לתרופה פחות מיישנת ווגורמת פחות להשמנה, לגוכמא תרופה בשם אריפליי. מציע לחזור לרופא המטפל על מנת לדון בנושא

מנהל פורום דיכאון וכאב