כאבים בפרקי אצבעות הידיים והרגליים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

24/02/2010 | 20:07 | מאת: ורד

ד"ר קמחי שלום, אני בת 38, כחודש אחרי לידה, וסובלת מכאבים (בעוצמה נמוכה) בפרקי אצבעות הידיים והרגליים. הכאבים התחילו כחודשיים לפני הלידה במקביל לנפיחות בכפות הידיים והרגליים (בצקות לא חמורות). למרות שמרבית הנפיחות ירדה, אני עדיין מרגישה שכפות הידיים לא חזרו לעצמן וגם הכאבים לא חולפים. קיימת נוקשות בתנועה, בעיקר בבוקר אבל היא נמשכת בעוצמה פחותה גם במהלך היום. אין נפיחות במפרקים, אין אודם, אין חום או כל תופעה אחרת. האם עלי להמתין עוד קצת? האם זו תופעה נורמלית שמתרחשת בסוף הריון ולאחר לידה? אשמח לתשובתך.

ורד שלום ומזל טוב. כמו שציינת אגירת הנוזלים המתרחשת סביב ההריון עשויה לגרום לנוקשות סביב המפרקים ולדמות דלקת. רוב הסיכויים הם שאם תמתיני עוד שבועיים שלשה תחזרי לעצמך. אם הדבר אינו קורה אני ממליץ שתפני לראומטולוג שכן יש נשים המפתחות דלקת פרקים שגרונית לאחר הלידה.

מנהל פורום דלקות מפרקים