RA בבן 90 וטיפול ביולוגי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

21/02/2010 | 09:54 | מאת: אליעזר

חמי בן 90 סובל מ- RA , מטופל בפרדניזון הנמשך לפחות שנתיים. ישנה הטבה בתסמינים אך בהיותו סכרתי האיזון מופרע ועקב הטיפול ישנה גם עליה במשקל. יתכן כי הטיפול גם משפיע על תפקודים נוספים. הוא עצמאי (לפני שבע חלה בלימפומה ממנה הבריא תוך טיפול כימוטרפי שכלל גם מבטרה). האם יש טעם להגיע לייעוץ בקשר לתרופות הביולוגיות?

אליעזר שלום יש טעם להגיע ליעוץ כיהטיפול ב RA אינו בסטרואידים בלבד. גם אם אין אינדיקציה לטיפול ביולוגי ישנן תרופות יעילות אחרות. דרך אגב גם מבטרה נכללת בטיפול הביולוגי ל RA כך שגם היא באופציות הטיפוליות כתלות בחומרת המחלה. יש לי מטופלים בני 90 המטופלים במינון מינימלי של סטרואידים ותרופות אחרות עם שליטה טובה במחלה. בהצלחה

22/02/2010 | 03:40 | מאת: אליעזר

תודה רבה על התשובה המהירה.

מנהל פורום דלקות מפרקים