Gout-שגדון

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

14/02/2010 | 18:34 | מאת: Ronit

אני בת 44, לפני כשבוע החלו לי כאבים חזקים בעצם שליד הבוהן ברגל (בפרק), הרופאה איבחנה שגדון. כעת הכאב כמעט נעלם לגמרי. מה עושים?

רונית שלום שגדון(גאוט בלועזית) היא אפשרות. היא יחסית נדירה בנשים בגילך ולכן צריך לבסס את האבחנה.הטוב ביותר הוא ניקור המפרק על ידי ראומטולוג בזמן התקף. ניתן לבצע אבחנה משוערת על בסיס המראה של המפרק ובדיקת חומצת שתן בדם. ברוב המקרים אם זה התקף ראשון של שגדון לא מטפלים מכיון שההתקף השני עשוי להופיע רק לאחר שנים. מכל מקום כדאי לפנות לראומטולוג.

21/01/2012 | 22:32 | מאת: כרמית

אני בת 37 וכבר כמה ימים שאני עם אותם כאבים בבוהן אני ממש לא יכולה ללכת ...המקום חם ואדום ואני חושבת שזה שגדון . האם אני חייבת ללכת לרופא ? או שזה יעבור לבד ? אני לוקחת כדורים שחברה נתנה לי בשביל שגדון . דרך אגב זאת הפעם הראשונה שזה קורה לי ....כמה זמן לחכות ? יש לי סיבה לדאוג ?

מנהל פורום דלקות מפרקים