דלקת פרקים שגרונית RA

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

28/01/2010 | 00:32 | מאת: לילך

שלום רב, בת 29, לפני כ-4 שנים אובחנתי כחולת דלקת פרקים שגרונית , טופלתי בפלקווניל ובפרנדיזון במינונים שונים לאחר מכן הוחלף הפלקווניל בסלזופרין. לאחר תקופה של הפוגה החלטתי להפסיק את הטיפול בבת אחת. למספר חודשים תיפקדתי דיי טוב אך בתקופה האחרונה כנראה וחלה החמרה/התלקחות דיי קשה מכיוון והדבר משפיע נורא על אורח חיי , הגבלה בתנועה, כאבים עצומים שהתפשטו גם לאזורים כמו הברכיים , כתפיים... בבדיקות דם שנשלחתי לעשות בדיקת ה- RHEUMATOID FACTOR הראתה תוצאה של ערך 1579 !!! צויין בהערה לתשומת לב הרופא כי הבדיקה בוצעה פעמיים ויש לשים לב לתוצאה הגבוהה. נכון לעכשיו אין אני מטופלת אצל ראומוטולוג (רק בעוד שבועיים אפגש עם אחת כזו) ובכדי לשכך את הכאבים קיבלתי כדורים שונים כמו : CATAFLAM, ועוד כדור נדמה לי איפורבן או משהו כזה...שום דבר לא עזר וכרגע חזרתי לפרנדיזון (5מ"ג) ולסלזופרין.האם יש טיפול אחר שיכול להפיג את הכאב מהר יותר או להקל בקשיי התפקוד היומיומי? ומה משמעות הערך שהתקבל בתוצאות הבדיקה? אודה לתשובתך.

שלום לילך כפי שקורה פעמים רבות בדלקת פרקים שגרונית הפסקה של טיפול גורמת להתפרצות העלולה להיות קשה. בדר"כ התרופה בעלת ההשפעה המהירה ביותר היא פרדניזון והיא מאפשרת את התחלת הטיפול בתרופות שלוקח להם יותר זמן להשפיע אך תופעות הלוואי שלהן פחות קשות מפרדניזון לאורך זמן והן משנות את מהלך המחלה. התרופה המקובלת להתחלת טיפול כיום היא מטוטרוקסט וזו כנראה התרופה שהראמטולוג יתחיל אם אין התווית נגד. הערך של ה RHEUMATOID FACTOR הוא אכן גבוה אך לכשעצמו אינו מהווה מדד טוב לפעילות המחלה. המדד הטוב ביותר הוא הרגשתך שממילא מובילה אותך כעת לחזור ולקבל טיפול. בהצלחה

10/04/2010 | 01:11 | מאת: hanna

היי יפעת אי לא רופאה, יש לי כ20 שנה את אותה מחלה,בארץ קוראים לה דלקת שגרונית, אני ממליצה לשנות את התזונה, להוריד את כל המאכלים החומצתיים, עגבניות פלפלים חצילים תפוזים וכו כמו כן להוריד מאכלי חלב כמו גבינות,ובשר אדום,אני נעזרתי ברופאה הומופתית,במשך ה5 שנים אני לא לוקחת כל תרופה, ומתפקדת נהדר, כמו כן הקפידי על שינה כ8 שעות בלילה,והתעמלות במיוחד במים מעל הכל, זירקי כל דבר שמעצבן אותך,שמכניס אותך ללחץ,עשיתי את זה זה עובד 10 כל טוב

מנהל פורום דלקות מפרקים