דלקת פרקים קשה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/02/2016 | 15:06 | מאת: שירי

צהריים טובים , אני כותבת בשם חמתי בת ה 59 , היא מיזה כמה שנים סובלת מדלקת פרקים..סובלת מכאבים מאד חזקים וקשיון ברגליים ובידיים..ממש קושי לקום..ללכת וכאבים חזקים , טופלה במגוון של תרופות שהפסיקו לעזור ולפני שנתיים החלה בטיפול ביולוגי ישירות לוריד ..בטיפולים האחרונים שקיבלה כל 6 שבועות עשה רושם שהטיפול כבר לא עוזר כל כך עד שבטיפול האחרון היא רעדה כולה לחץ הדם עלה וכמעט איבדה את ההכרה..הרופאה הזריקה לה סטרואידים ואמרה שהגוף פשוט דחה את הטיפול וכרגע היא במצב של לקיחת אטופן על בסיס יומי בלי פתרון למצב , היא סובלת מאד מאד ושואלת אם אחרי טיפול ביולגי שכבר לא עוזר איך ממשיכים מכאן? יש לה תור רק בעוד חודש והיא פשוט סובלת מכאבים חזקים מאד ואין לנו ידע ויכולת לעזור לה...אשמח לדעת אם יש עוד תרופות שיכולות לעזור במצבה...התרופה הביולוגית שלקחה הינה רמיקד , תודה רבה

שלום מקרה מורכב מידי לניתוח בלי לבדוק את החולה. באופן עקרוני התגובה לטיפול בוריד אינה בהכרח מחייבת הימנעות בתרופות ביולוגיות בכלל ויתכן שיש חלופה. השאלה היא אם מחלתה פעילה או שיש רק נזק משמעותי שעבורו טיפול נוגד דלקת לא יועיל.

מנהל פורום דלקות מפרקים