תרופה חדשה לדלקת מפרקים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

25/01/2010 | 17:18 | מאת: יפעת

שלום דר' קמחי, אני מטופלת באנברל כארבע וחצי שנים לדלקת פרקים (אני בת 52)ובסך הכל מאוד מרוצה. אני לא כל כך הולכת לראומטולוג שלי, אבל לאחרונה הוא סיפר לי על תרופה חדשה שעובדת לא כמו אנברל . מאוד הופתעתי שהרופא ממש נסה לדעתי, לשכנע אותי לעבור לתרופה החדשה (לא זוכרת את שמה). כשבדקתי באינטרנט ראיתי שיש הרבה תופעות לוואי ושאפילו ביפן מתו ממנה חולים.שאלתי היא , האם ניתן לעבור בין תרופות ואם טוב לי עם אנברל , איזו סיבה יכולה לרופא להעביר אותי לטיפול אחר?

יפעת שלום ראשית לא ציינת מאיזו דלקת פרקים את סובלת. במידה ואת סובלת מדלקת פרקים שגרונית יתכן שהוצעה לך תרופה שונה במנגנון הפעולה שלה מאנברל. ככלל אם את חשה בטוב ( לא סובלת ממגבלה תפקודית, כאב , נוקשות בוקר או עיוות מתגבר במפרקים) אין סיבה טובה לשנות את הטיפול התרופתי הנוכחי. אנברל היא תרופה בטוחה ויש עימה ניסיון רב. יתכנו שיקולים אחרים שהרופא לוקח בחשבון (למשל בדיקות מעבדה לא תקינות תחת טיפול) ואז כמובן רצוי שפשוט תשוחחי איתו באופן פתוח על הסיבה.

מנהל פורום דלקות מפרקים