דלקת מפרקים בעמ"ש

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

26/10/2015 | 16:40 | מאת: סיגלית

שלום, יש לי שתי שאלות ברשותך : רציתי לשאול את דעתך: א. האם יכול להיות מצב שבקבוצת המחלות הספונדילוארתרופתיות כדוגמת AS או פסוריאטיק ארטריטיס מדדי הדלקת בבדיקות הדם ESR וCRP יהיו בעלייה לאורך תקופה של כארבעה חודשים ולאחר מכן יירדו? האם זה ייתכן במחלות אלו? ב. אני במחלות הנ"ל יכולה להיות ללא טיפול תרופתי רמיסיה במחלה ? תודה.

שלום 1. בהחלט יתכנו שינויים לאורך זמן במדדי הדלקת לאורך זמן 2. ההגדרה של רמיסיה במחלה זו חמקמקה. האם יתכן ריפוי ספונטני? מקובל לומר שזה נדיר.

מנהל פורום דלקות מפרקים