apremilast\otezla

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

02/10/2015 | 18:43 | מאת: גדי

שלום, יש לי שתי שאלות לגבי התרופה apremilast\otezla: א. קראתי במחקר מסויים שהיעילות שלה למחלה אקסיאלית כדוגמת ANKYLOSING SPONDYLITIS כרגע לא ידועה משום שזה מחקר קטן, ודרוש מחקר גדול יותר על מנת להבין את היעילות שלה בA.S. האם יש חדשות לגביי המחקר הזה? האם יכול להיות בסופו של דבר שהיא עשויה להיות יעילה לחולי A.S מסויימים? ב. האם התרופה apremilast\otezla יעילה לEnthesitis במפרקים שונים כדוגמת ברכיים כתפיים יריכיים לחולי פסוריאטיק ארטריטיס/אנקילוזינג ספונדיליטיס? תודה.

שלום אין עדיין מחקר משמעותי על יעילות התרופה ב ANKYLOSING SPONDYLITIS. יש עדויות שהתרופה משפרת משמעותית ENTHESITIS בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית.

מנהל פורום דלקות מפרקים