בדיקות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/09/2014 | 15:28 | מאת: איתי

שלום, לפני כשנתיים הופיע לי אובאיטיס בעיניים, כנראה על רקע בכצ'ט. טופלתי בפרדניזון במינון של 60 מ"ג, ומטטרוקסט במינון של 12.5 מ"ג לשבוע. לאחר חצי שנה קיבלתי התקף קטן נוסף ולכן הוסיפו לי גם ציקלוספורין במינון של 300 מ"ג ליום. מטטרוקסט הפסקתי לאחר חצי שנה של טיפול. עברתי גם 2 הזרקות של אווסטין.כרגע אני במינון - פרדניזון 5 מ"ג ליום, וציקלוספורין 125 מ"ג. יש לי ירידה בספירת הדם. המוגלובין 11.7, המטוקריט 35.7 rbc 4.24. הברזל, הפריטין חומצה פולית ו-b12 תקינים. האם זה מהתרופות? מה צריך לעשות? האם יש באפשרות הרפואה המשלימה לסייע? תודה.

שלום לא מקובל שציקלוספורין גורם לאנמיה ולירידה בספירות הדם. יש מקום לבדוק אם יש מרכיבים פעילים אחרים של מחלתך מעבר לעין שיתכן שגורמים לאנמיה או אף ללא קשר למחלה. רצוי שהראומטולוג יהיה שותף.

מנהל פורום דלקות מפרקים