דלקת מפרקים שגרונית.

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

06/07/2014 | 02:23 | מאת: שרית

שלום רב! שמי שרית אני בת 56 לפני כשלושה חודשים אבחנו אצלי את המחלה, ערך בדיקת האנטי סי סי פי היה 118. המליצו לי לקח כדור בשם plaquenil. אני קצת נרתעת מהכדור והתחלתי לטפל ברפואה אלטרנטיבית, לקיחת צמחי מרפא מערביים נוגדי דלקת. מס' שאלות לי אליך: א. האם יש סיכוי לריפוי באמצעות רפואה אלטרנטיבית ? ב. האם לכדור יש תופעות לוואי, והאם הוא יכול לרפא את המחלה או רק מקל על הכאבים? אני נמצאת בדילמה מאחר ועד היום לא נזקקתי לכדור כלשהו ואני חרדה... תודה מראש על ההתייחסות והתשובה. שרית

שלום דלקת מפרקים שגרונית שמלווה באנטי CCP היא מחלה שעלולה לגרום לנזק למפרקים בתוך חודשים ספורים. לא מוכרת לי תרופה "אלטרנטיבית" בעלת השפעה משמעותית על מהלך המחלה. פלקניל היא תרופה מקובלת עם מעט מאד תופעות לוואי . זוהי תרופה נוגדת דלקת ולא תרופה נגד כאבים. ישנן תרופות נוספות שאת עשויה להזדקק להן בהמשך. לדעתי עיכוב בטיפול אינו רצוי. פני לראומטולוג בהקדם, שתפי אותו בחששותייך .זכרי שכל תרופה ניתן להפסיק אם ישנן תופעות לוואי וישנן דרכים טובות לעקוב מראש אחר התפתחות תופעות לוואי וכך למנוע נזק. זכרי גם שמליוני אנשים בעולם טופלו בתרופות אליו, הן נחקרו ונמצא שעדיף לטפל בעזרתן על פני המתנה לנזקי המחלה. בהצלחה

07/07/2014 | 21:31 | מאת: שרית

תודה על התשובה. שאלה קטנה בהמשך לתשובתך.. האם ניתן לטפל בדלקת באמצעות תזונה נכונה, ללא הכדור? יש לי חשש גדול מתופעות הלוואי של הכדור. ושוב תודה.

מנהל פורום דלקות מפרקים