RF גבוה בדם-לד"ר עודד קמחי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

06/10/2013 | 20:19 | מאת: משה

דר' עודד קמחי אני קצת מודאג ,בבדיקות דם הופיע אצלי: RF= 16.40 IU/ML שזה המון! והבנתי שלא אמור להיות בכלל!!נראה ששאר הפרמטרים האחרים בבדיקה בגדר ערכיי נורמה , ברקע נפיחויות שבאות והולכות מתחת לעור ברגליים בעיקר מגרדות , אלופצייה אריאטה כבר שנתיים , כאביי צוואר מלווים ב "קליקים " של הצוואר אדירים כל יום !! ,מעבר לזאת אין כאבי מפרקים חזקים כרגע במקומות אחרים . מדוע לדעתך rf כל כך גבוה ? , האם יכול להיות שערך כזה של RF יכול גם לא להעיד על משהו ? , האם לדעתך קשור לאחד המצבים שתארתי ? , ולפי הממצאים,האינטואיציה ,והידע המקצועי הרב שלך תוכל לכוון פחות או יותר מה יש לי ? - אודה לך על תשובה בהקדם - תודה רבה משה

שלום ראשית הבדיקה אינה כל כך חריגה. שנית- אינך מתאר קליניקה של דלקת מפרקים ומספר ששאר הבדיקות תקינות, כך שנראה שרוב הסיכוי הוא שיש בדיקה מעט חריגה אך לא מבשרת על מחלה. הבדיקה יכולה ללות מצבים אחרים. הנפיחות המגרדת נשמעת כתגובה אלרגית ויש להתייחס לשאלה זו. לסיכום- יש להתייחס בראש ובראשונה לתלונותיך ולא לבדיקות

08/10/2013 | 20:00 | מאת: משה

ראשית תודה רבה על הענותך המהירה , אכן יש כאבים יום יומיים במפרקים אלא רק שמדובר במפרקי עמ"ש גב תחתון וצוואר ומעין תחושה של חוסר יציבות בהליכה עם הרגליים , האם אני עובר איזה תהליך במקומות אלו ולכן r f גבוהה ? , אילו עוד מחלות או סיכונים יכולים להתבטא בתוצאות RF גבוהה בשקיעת דם אם לא מדובר ב דלקת מפרקים שגרונית ? , האם נוכחותה של מחלה אוטואימנוית כדוגמת " אלופציה אראטה " שאני חווה כבר שנתיים יכולה להרים את RF בדם?

מנהל פורום דלקות מפרקים