AS מבולבלת מאוד...

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

13/04/2013 | 21:01 | מאת: מאיה

שלום דר, בת 28 לאחר 7 חודשים של סבל ראומטולוג אומר כי נראה ביטוי גבוה לAS ע"פ ממצאים בדיקות דפ HALB27+CRP1 + MRI שמראה סקרואילאיק דו צדיי.. עד כמה לא קיבלתי טיפול, עכשיו קיבלתי תרופה בשם ברקסין למשך חודש שאלותי הם כאלו: אני לוקחת את הכדור כ5 ימים ולא מרגישה עדיין כל כך הבדל האם לשקול לעבור לקחת כדור אחר? * האומטולוג אמר שכרגע אני בהתקף- מה הכוונה? האם יכול להיות שאחרי מתן הכדורים הדלקת תחלוף? זה לא משהו לכל החיים?אני לא אמורה לקחת כדורים כל החיים רק לתקופות? * קראתי המון מידע באינטרנט ואני מנסה לסנן מה נכון ומה לא..איך אני יודעת באיזה שלב של המחלה אני נמצאת? קראתי שיש אנשים עם מוגבלות בצוואר ובגב ולפעמים יש לי כאלו כאבים שקשה לי לזוז ואז זה חולף, זה אומר שהחלה אצלי בניית עצם? כבר לא יודעת מה כאבים רגלים כמו שיש לכל אדם או מה קשור לסימנים של מחלה.. תודה מראש ושבוע טוב מאיה

שלום על כל השאלות אמור לענות הראומטולוג המטפ שלך והן כמובן ישתנו מעת לעת על פי מצבך. המחלה הינה איטית. כאב לא מצביע בהכרח על חיבור גרמי. לא מקובל בדר"כ לדבר על התקפים במחלה זו אך זמנים טובים יותר ופחות מוכרם וידועים ויש גם עדויות אוביקטיביות של שינוי ב MRI בזמנים שונים. 5 ימים של ברקסין אינם מיצוי של הטיפול אבל ככלל אנשים שונים מגבים בצורה שונה לתרופות מקבוצה זו . אם הברקסין לא הועיל יתכן שתהיה תגובה לתרופות אחרות- מקסין, וולטרן, אדביל, ארקוקסיה, אתופן וכו'. הטיפול הוא מתמשך כל עוד יש כאב. אין כיום ריפוי למחלה ואין תרופה שאנחנו יודעים שעוצרת את תהליך החיבור הגרמי.

מנהל פורום דלקות מפרקים