כאבים בעורק הקרוטיד

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

15/12/2020 | 00:22 | מאת: רן

שלום, בן 26, ברקע קרוהן ודלקת מפרקים. מטופל עם פנטסה וסלזופירין. בספטמבר 2020 התחילו לי כאבים בעורק הקרוטיד בצוואר קדמי, בצד שמאל. הכאבים התגברו בזמן מאמץ ,כלומר כשהדופק עלה, הפעימות של הדופק כאבו לי שם. כמו כן התגברו בבליעה. כשנגעתי באזור העורק הכואב, הרגשתי שהוא עבה ונוקשה לעומת העורק בצד ימין, כשבצד ימין התחושה הייתה של עורק עורק רך וגמיש. פניתי אז לרופא המשפחה ונשלחתי לUS דופלר של האזור שיצא תקין. אחרי כמה זמן הכאב פחת וזה די עבר. בימים האחרונים הכאב הזה שוב מופיע לי, עם אותן תלונות בדיוק- כאב בעורק השמאלי שמתגבר במאמץ, פעימות כואבות, מתגבר בבליעה, וכשאני נוגע בעורק הכואב אני מרגיש שהוא עבה ונוקשה בהשוואה לעורק הימני. לאחרונה גם נשלחתי לUS בטן ונמצא טחול מעט מוגדל (13.6 ס''מ). יכול להיות שמדובר במחלת טקיאסו? כי קראתי שטקיאסו עלולה להתלוות בין היתר לקרוהן, ושטחול מוגדל לעיתים הוא חלק מטקיאסו. איך אני אמור לברר את הנושא? תודה, מעריך את העזרה.

שלום אכן תופעה יוצאת דופן. דופלר /US הוא בדיקה רגישה למעורבות של עורקי הצוואר אך ישנן בדיקות משלימות כגון MRI ו PET CT שיכולות להועיל באבחון מעורבות עורקי הצוואר במידה ודרגת החשד היא גבוהה. רצוי להוועץ בראומטולוג.

מנהל פורום דלקות מפרקים