דלקת מפרקים PANCA חיובי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

25/07/2020 | 12:47 | מאת: חוה קנין

שמי חוה, אובחנתי עם דלקת מפרקים אוטואימונית עם בדיקת PANCA חיובית. נתנו לי פרדניזון 10 מ"ג ליום שאסיים בעוד שבוע וההמלצה להתחיל עם מטוטרקסאט 10 מ"ג בשבוע הבא. השאלה שלי עד כמה הטיפול הזה יעיל והאם יש אלטרנטיבות, אני חוששת מתופעות הלוואי של המטוטרקסאט.

שלום לא ברור מדברייך אם יש דלקת רק במפרקים או גם באיברים אחרים - סינוסים, כליות, ריאות. בהתאם למעורבות איברים אילו יש אלטרנטיבות לטיפול זה. אם הראומטולוג בחר במטוטרוקסט כנראה שמחלתך קלה וזהו הטיפול המועדף במקרים כאלו.

מנהל פורום דלקות מפרקים